Sensommarracing och galen västvind, facit från deltävling 4 i årets Schlalomcup. Prognos på 7-14 vsv vridande borgade för en svårplanerad och svårriggad tävling.

Ett sju man starkt startfält ställde upp på startlinjen på lördagsförmiddagen med förra årets cupsegrare Axel i täten. Axel var också den som visade vägen i den byiga västvinden med en klar seger i första heatet. Stoffe ville vara med i leken och kontrade snabbt med seger i heat två.

Säker trea i heat ett, två och alla kommande heaten, Hagas egen stockholmare Anders ”Taty” Bergström. Junioren Krille Folkesson fyra.

Roligaste och mest svårtippade comebacken stod Fredde Kastman för efter ett ca 30-årigt tävlingsuppehåll. På sin pilspetssmala F2 Sputnik och NP MKIV från tidigt 90-tal var han i vissa heat och nosade på topptrion. Pass upp om den grabben(gubben) växlar upp till prylar från 2000-talet!!


Efter 8 heat med inslag av longdistance, 1,5km mellan bojarna, visade det sig att hemmagneten Stoffe skrapat ihop flest topplaceringar och kammade hem segern, Axel Rosén-Davidsson tvåa och Taty Bergström trea.

Dagen avslutades sedvanligt med prisutdelning och rungande applåder. Alla nöjda och glada med fina priser i handen tack vare våra vänner på Surfers och JLbilar

Varmt välkomna tillbaka v37 till årets avslutning ”Grande Finale”

/Tävlingsledningen