Våren är här och snart står brisarna i kö på Haga park.

Efter ett par år med Kinaflunsan, som påverkat livet för de flesta, verkar nu sommaren och semestern för de flesta kunna te sig som vanligt. De senaste åren har förvisso varit fyllda med vind, sol och härliga surf men något har ändå funnits där bland knytnävs-och armbågshälsningar som lagt lite sordin på tillvaron. Nu laddar vi inför kommande år och hoppas att handslag och hälsningskramar präglar 2022. Klubbåret inleddes som vanligt med ett glesbefolkat årsmöte. Det gångna årets synder gicks igenom och Hotell Svanens gofika inmundigades.

Säsongen 2021 var precis som 2020 en i många hänseenden annorlunda och konstig en. Kristiflygarhelgen som alltid är årets mest välbesökta surfevent blev glesare än vanligt. Till och med Schlalomcupens premiärtävling tvingades ställa in pga pandemiregler. Fortsättningen av cupen genomfördes dock under säsongen och två av de fyra kvarvarande deltävlingarna genomfördes lyckat. Sommaren i övrigt blev nästan som vanligt. Varmt i vattnet, mycket turister och massor med sjögräs.

Klubbens hemsida jobbas det mer eller mindre alltid på. Ansvarig för driften är vår IT-guru Lennart Gullman. Finns önskemål om förbättring/förändring av hemsida så tveka inte att säga till. Du kanske till och med kan hjälpa till.


Vi fortsätter vårt arbete under året med att uppdatera vårt medlemsregister. Vi kommer att nätbasera registret, givetvis inom ramarna för vad dataskyddslagstiftningen (GDPR) tillåter. Mailadresser och personuppgifter kommer att samlas in för att kunna förbättra vår möjlighet att nå ut med nödvändig information till er. Mer info kommer!

Surfcentret i anslutning till klubben med Anders Rolf i spetsen kör vidare med kurser och uthyrning. Nytt för året är kurser i Wingfoil. Förra året fortsattes det med glass/mack/drickaförsäljningen. Snart hoppas vi påfullservering med aftersurf under palmbladen. Den som hänger runt får se! Ett välkommet tillskott påstranden var Skjulet som serverade kalla drinkar och varma tilltugg allt till tonerna av go strandmusik. Fortsättning är utlovad!

Efter 16 år i främmande ägo är nu åter badstranden i kommunens händer. Ryktena säger att kommunen planerar att satsa stort på Haga park. Servicehuset är under renovering, badplatsens lekplats ska fixas och stranden röjs allmänt på sly och träd. Kanske planteras en palm eller två och forna tiders badbryggor läggs i.

Nu till årets kommande aktiviteter. Vi kör igång våren med traditionsenlig städdag Påsksöndagen den 17/4 kl 11.00. Ta med krattor och gott humör så fixar vi till efter vinterns stormar. I år utlovas MASSOR av skräp efter stormarna och en eller flera grillade korvar. Ju fler desto finare strand!

Schlalomcupen kommer traditionsenligt att köras igång under Kristi Flygarhelgen 26/5-29/5. Välkommen till full racing i Sveriges största slalomcup eller bara skönt häng på stranden med sedvanlig beundran av de nya surfbussarna och lögner om vinterns bravader. Passa även på att testa årets nyheter som brukar dukas upp av landets surfhandlare. I år finns även planer på utökad matservering och skönt gung med en kall i strupen långt inpå småtimmarna, vem minns inte forna tiders beachpartyn!!!

Mer info så fort vi vet! 

Har du missat Haga den här helgen? KOM NU!!

Apropå tradition; till midsommarhelgen dukas sillen som vanligt upp på verandan och stångdansen på campingen lämnar ingen utan tårar. Andra deltävlingen i Schlalomcupen går också av stapeln. Mer info om Schlalomcupens deltävlingar/resultat kommer finnas på slalom.öwc.nu.

Eftersom det trots allt finns en viss osäkerhet kring smittläget till sommaren så törs vi i skrivande stund inte planera för några barnläger eller Golden Oldies-race. Håll koll på öwc.nu och klubbens FB-sida för mer info när sommaren närmar sig. Önskas kurser rekommenderar vi att man vänder sig till surfcentret och Anders Rolf.

Vill man att släkt och vänner ska testa vindsurfing eller SUP på egen hand så finns givetvis klubbens låneutrustning kvar. Precis som med klubbhuset så gäller att förvalta grejerna väl så de håller i många år, kom också ihåg att plocka undan utrustningen när ni är klara.

Fortsätter vi som vanligt med att visa hänsyn mot varandra i och runt klubbens faciliteter och givetvis annars också kommer detta bli ett grymt bra år. Håll rent och snyggt och vistas inte för många i klubbhuset samtidigt så kan vi alla njuta av en god och frisk sommar.

Mellan dessa events förväntas riktigt go vindsurfing, värmande sol och skönt strandhäng på Sveriges bästa surfstrand. Som vanligt alltså!

En pekpinne i all välmening för att säkra Hagaparks framtid!

Länsstyrelsen låter meddela att ALLA ska respektera gällande regler angående att vistas i och på vattnen runt Beijershamn (regler finns på Länsstyrelsens hemsida och anslaget på Hagapark och i klubbhuset). I år markerar bojar detta område som lagts ut för att tydliggöra gränserna. Detta för att skydda de häckande fåglar som vistas där.

Vänligen respektera detta och säg till de som inte gör det!

Med dessa kommande händelser och en och annan laydowngipp vill jag hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till ett nytt spännande surfår.

Vi ses på Haga!

Stoffe, Eder ordförande

Årets fastställda medlemsavgifter:

Familj                  750:-

Vuxen                 500:-

Junior                 300:- 

Betalas in på ÖWC:s Pg 793342-7(så fort som möjligt, annars får ni med kassör-Håkan att göra)

I vårt kommande arbete med att uppdatera vårt medlemsregister önskar vi att alla medlemmar noterar sin mailadress och personnummer i samband med inbetalningen. Detta gäller för alla i familjen om man löser familjemedlemsskap. Uppgifterna används främst för att möjliggöra registrering av närvaro/aktivitetsbidrag samt för att kunna delge våra medlemmar viktig information inom klubben.

Vid eventuella frågor kring detta vänligen kontakta ordförande på:

k_schilbach@hotmail.com