Våren är här och snart står brisarna i kö på Haga park.

Vissa lätt slitna klyschor skapar en trygghet precis som vi vill ha den, andra saker är i dagsläget helt omkullkastade. En ny verklighet säger vissa, ett längre avbrott från det normala menar andra. Säsongen 2020 blev klart annorlunda och kommande säsong kommer innebära vissa förändringar för oss. Hur som helst inleddes klubbåret som vanligt med ett årsmöte som turligen nog var glesbefolkat. Det gångna årets synder gicks igenom och Hotell Svanens gofika inmundigades.

Säsongen 2020 var som sagt i många hänseenden annorlunda.
Kristi flygarhelgen som normalt är årets mest välbesökta surfevent blev lite glesare än vanligt. Barnevent och Golden Oldies-tävling inställda. Det som dock ingen pandemi rår på är ÖWC:s Schlalomcup. Fem av fem tävlingar genomfördes och cupen befäster sin ställning som landets mest prestigefyllda slalomcup. Har du inte deltagit än så är dina ursäkter slut nu! När sensommaren kom kändes dock nästan allt som normalt igen, varmt i vattnet, mycket turister och massor med sjögräs.

Klubbens hemsida ÖWC.NU som är vår officiella kanal ut är som vanligt under ständig utveckling. Ansvarig för driften är vår IT-guru Lennart Gullman. Finns önskemål om förbättring/förändring av hemsida så tveka inte att säga till. Du kanske till och med kan hjälpa till.

I år kommer ett gediget arbete med att uppdatera vårt medlemsregister inledas. Vi kommer givetvis att hantera registret inom ramarna för vad dataskyddslagstiftningen (GDPR) tillåter. Mailadresser och personuppgifter kommer att samlas in för att kunna förbättra vår möjlighet att nå ut med nödvändig information till er. Mer info kommer!

Surfcentret i anslutning till klubben med Anders Rolf i spetsen kör vidare med kurser och uthyrning. Förra året utökades glassförsäljningen med mackor och dricka. Snart hoppas vi på fullservering med aftersurf under palmbladen. Den som hänger runt får se!

Nu till årets kommande aktiviteter. Vi kör igång våren med traditionsenlig städdag lördagen den 24/4 kl 11.00. Ta med krattor och gott humör så fixar vi till efter vinterns stormar. Ju fler desto finare strand!

Schlalomcupen kommer lika traditionsenligt att köras igång under Kristi Flygarhelgen 13/5-16/5. Full racing i Sveriges största slalomcup under några dagar, eller bara skönt häng på stranden med sedvanlig beundran av de nya surfbussarna och lögner om vinterns bravader. Passa även på att testa årets nyheter som brukar dukas upp av landets surfhandlare. Har du missat Haga den här helgen? KOM NU!!

Apropå tradition; till midsommarhelgen dukas sillen som vanligt upp på verandan och stångdansen på campingen lämnar ingen utan tårar. Andra deltävlingen i Schlalomcupen går också av stapeln. Mer info om Schlalomcupens deltävlingar/resultat kommer finnas på slalom.öwc.nu.

Eftersom vi inte riktigt vet hur vaccineringen mot covid fortskridit eller hur smittläget i landet kommer vara så törs vi i skrivande stund inte planera för några barnläger eller Golden Oldies-race. Håll koll på öwc.nu och klubbens FB-sida för mer info om eventuella ändringar när sommaren närmar sig. Önskas kurser rekommenderar vi att man vänder sig till surfcentret och Anders Rolf.

Vill man testa själv finns givetvis klubbens låneutrustning kvar. Ta med släkt och vänner för att prova på det här underbart roliga vi håller på med. Precis som med klubbhuset så gäller att förvalta grejerna väl så de håller i många år, kom också ihåg att plocka undan utrustningen när ni är klara.
Extra viktigt en tid som denna, förutom att komma ihåg att betala sin medlemsavgift, är att visa hänsyn mot varandra i och runt klubbens faciliteter. Håll rent och snyggt och vistas inte för många i klubbhuset samtidigt så kan vi alla njuta av en god och frisk sommar.

Mellan dessa events förväntas riktigt go vindsurfing, värmande sol och skönt strandhäng på Sveriges bästa surfstrand. Som vanligt alltså!

En pekpinne i all välmening för att säkra Haga parks framtid!
Länsstyrelsen låter meddela att ALLA ska respektera gällande regler angående att vistas i och på vattnen runt Beijershamn (regler finns på Länsstyrelsens hemsida och anslaget på Haga park och i klubbhuset). I år markerar bojar detta område som lagts ut för att tydliggöra gränserna. Detta för att skydda de häckande fåglar som vistas där.
Vänligen respektera detta och säg till de som inte gör det!

Med dessa kommande händelser och en och annan laydowngipp vill jag hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till ett nytt spännande surfår.
Vi ses på Haga!

Stoffe, Eder ordförande

Årets fastställda medlemsavgifter:

Familj 700:-
Vuxen 400:-
Junior 200:-

Betalas in på ÖWC:s Pg 793342-7(så fort som möjligt, annars får ni med kassör-Håkan att göra)

I vårt kommande arbete med att uppdatera vårt medlemsregister önskar vi att alla medlemmar noterar sin mailadress och personnummer i samband med inbetalningen. Detta gäller för alla i familjen om man löser familjemedlemsskap. Uppgifterna används främst för att möjliggöra registrering av närvaro/aktivitetsbidrag samt för att kunna delge våra medlemmar viktig information inom klubben.
Vid eventuella frågor kring detta vänligen kontakta ordförande på:

k_schilbach@hotmail.com