Hej igen alla medlemmar, stora som små!

Våren är här och snart står brisarna i kö på Haga park.

Som vanligt startades året med ÖWC:s årsmöte och till skillnad från tidigare års möten så ändrades det lite i styrelsen. Båt-Anders kliver åt sidan och Hacker-Lennart kliver in. Viktiga beslut fattades av medlemmarna och det sedvanliga fikat intogs.

Under 2019 har vi fortsatt att bo in oss i klubbhuset och inga stora förändringar har skett. Båten fick sig istället en genomgång och väsentliga delar har bytts ut. Vi hoppas att alla fortsätter att ta sitt ansvar och tar hand om klubbhus och båt på bästa sätt så vi får njuta av dem i många år framöver. Ny båtansvarig efter Anders är Niklas Nilsson från Vickleby.

Klubbens hemsida har som en del kanske märkt legat nere under vintern. Efter lite strul med domännamnet är allt nu i sin ordning. Ny adress är om ni inte redan märkt det är ÖWC.NU respektive SLALOM.ÖWC.NU. Ansvarig för driften är vår IT-guru Lennart Gullman. Finns önskemål om förbättring/förändring av klubbhus eller hemsida så tveka inte att säga till. Du kanske till och med kan hjälpa till.

Surfers man på plats, Anders Rolf, kör vidare med surfcentret med tillhörande kurser och uthyrning. Förra årets storsäljare glassen är sannolikt ett givet inslag även i år. Rykten säger att han även har högtflygande planer för kommande säsong. Den som hänger runt får se! 

Nu till årets kommande aktiviteter. Vi kör igång våren med traditionsenlig städdag söndagen efter påsk den 19/4 kl 11.00. Ta med krattor och gott humör så fixar vi till efter vinterns stormar. Ju fler desto finare strand!

Schlalomcupen kommer lika traditionsenligt att köras igång under Kristi Flygarhelgen 21/5-24/5. Full racing i Sveriges största slalomcup under några dagar, eller bara skönt häng på stranden med sedvanlig beundran av de nya surfbussarna och lögner om vinterns bravader. Passa även på att testa årets nyheter som brukar dukas upp av landets surfhandlare. Har du missat Haga den här helgen? KOM NU!!

Apropå tradition; till midsommarhelgen dukas sillen som vanligt upp på verandan och stångdansen på campingen lämnar ingen utan tårar. Andra deltävlingen i Schlalomcupen går också av stapeln. Mer info om Schlalomcupens deltävlingar/resultat kommer finnas på slalom.owc.nu.

Senaste årens största succé! Nä inte Björns fisksoppekok i vattenkokaren eller Mattias krascher på foilbrädan, utan våra Kid Camps som i detta stadie planeras att hållas i slutet av juli. Håll koll på öwc.nu och klubbens FB-sida för mer info när det närmar sig.

För våra lite äldre medlemmar och andra 65plusare kommer The Golden Oldies LTD Edition, slalomtävlingen för den mogna utövaren, att köras som vanligt. I år större än någonsin enligt säkra källor. Håll utkik på ovan nämnda forum.

Givetvis finns klubbens låneutrustning kvar. Ta med släkt och vänner för att prova på det här underbart roliga vi håller på med. Precis som med klubbhuset så gäller att förvalta grejerna bra så de håller i många år, kom också ihåg att plocka undan utrustningen när ni är klara.

Mellan alla dessa events förväntas riktigt go vindsurfing, värmande sol och skönt strandhäng på Sveriges bästa surfstrand!

En pekpinne i all välmening för att säkra Hagaparks framtid!

Länsstyrelsen låter meddela att ALLA ska respektera gällande regler angående att vistas i och på vattnen runt Beijershamn (regler finns på Länsstyrelsens hemsida och anslaget på Hagapark och i klubbhuset). I år markerar bojar detta område som lagts ut för att tydliggöra gränserna. Detta för att skydda de häckande fåglar som vistas där.

Vänligen respektera detta och säg till de som inte gör det!

Med dessa kommande händelser och en och annan fullfartskrasch vill jag hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till ett nytt spännande surfår.

Vi ses på Haga!

Stoffe, Eder ordförande

Årets fastställda medlemsavgifter:

Familj 700:-

Vuxen 400:-

Junior 200:- 

Betalas in på ÖWC:s Pg 793342-7(så fort som möjligt, annars får ni med kassör-Håkan att göra)