Söndagen den 13/8 avgjordes fjärde delen i årets cup. Efter att ha blåst som s……n i ett par veckors tid så tyckte vindgudarna att det var nog och drog ner på trycket väsentligt. Dock fanns där nätt och jämt tillräckligt kvar att avgöra årets näst sista deltävling. Med ett fönster på ett par timmar lyckades tävlingsledingen krama ur fyra race och lika många avbrutna försök för att få till en godkänd tävling.

Klart bäst på att hantera förhållandena var Axel Rosén-Davidsson som spikade tre av fyra heat och välförtjänt kammade hem segern före lillbrorsan Noa. Noa snodde åt sig segern i ett av heaten och kom tvåa i övriga.
Dagens överraskning var sommarölänningen Olaf Seeberg som stabilt tog hem tredjeplatsen. Mindre överraskande men lika glädjande, den alltid stabila Peter Davidsson som knep fjärdeplatsen.

Fältets tungviktare Ricke och Stoffe hade en kämpig dag där vindarna och det höga vattenståndet inte riktigt hjälpte till med någon högre placering i resultatlistan.
Med många timmar i vattnet och ett fåtal race seglade så var alla tävlande ändå nöjda att årets fjärde cupdeltävling blev avgjord på vattnet och inte med en kaffekopp i näven.

Givetvis avslutades dagen med sedvanlig prisutdelning där vännerna från Surfers och JL-Bilar såg till att ingen gick tomhänt från stranden.
Årets sista deltävling avgörs helgen 16-17/9 med hopp om bra väder och friska stabila vindar. Varmt välkomna till Grande Finale!

/Tävlingsledningen